Voordat we oordelen! Ik zeg:” deze baas neemt de v…

Voordat we oordelen! Ik zeg:” deze baas neemt de verantwoording voor zijn hond en denkt aan de veiligheid van zijn hond en zijn omgeving.


De muilkorf. We hebben er allemaal onze mening over en oordelen maar al te graag. Als een hond een muilkorf draagt, moet deze immers wel vals zijn toch?

Heb je ooit wel eens verder gekeken dan het gevoel dat jij van zo’n korf krijgt? Dat een hond met zo’n ding om, vrijheid heeft op een veilige verantwoorde manier? Met een goed passende korf is er geen ongemak voor het dier, alleen de zekerheid en garantie dat er niets naars kan gebeuren.

Een hond met een korf is niet per definitie vals. Hij kan hem ook dragen omdat hij bijvoorbeeld schrikkerig is, of om te voorkomen dat hij dingen op straat op eet. Er zijn zoveel redenen. Belangrijkste is dat ze met een korf om, geen risico vormen. Niet voor de omgeving en niet voor zichzelf.

Volgende keer wanneer je een gekorfde hond ziet denk dan niet “ah wat zielig”. Denk dan “die hond kan lekker zijn gang gaan, en van die eigenaar zal ik niet te horen krijgen *dat doet ie anders nooit*”

Better safe than sorry.

Source

Posted by
Ingeborg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *