Andere mensen ontmoeten, naar dat feestje gaan waa…

Andere mensen ontmoeten, naar dat feestje gaan waar je bijna niemand kent of voor het eerst naar een nieuwe school of met een nieuwe baan beginnen. Best spannend toch? Ook honden kunnen ontmoetingen met vreemden best eng vinden.
Maak een ontmoeting met een hond veilig en fijn voor allebei

We kennen het allemaal, hoewel de een er meer last van heeft dan de ander. Een ontmoeting met een onbekende waar je wat gespannen voor bent. Wat moet je van hem of haar verwachten? Staat je pet wel naar contact? Honden hebben hetzelfde. En ook bij hen geldt: de ene hond gaat makkelijker met een ontmoeting om dan de ander. Op eigen terrein kan een hond bovendien nog meer de neiging hebben zichzelf, zijn baas of zijn omgeving te verdedigen. Niet altijd herkennen we de signalen, die er op kunnen duiden dat een hond niet blij wordt van een ontmoeting. Wat te denken van een hond die druk stuiterend tegen je aan springt? Veel mensen denken dat dit een blije hond is, maar vaak is het juist een hond onder spanning. In deze drie tekeningen zie je rode, oranje en groene situaties met honden uitgebeeld. Bij rood: vraag de eigenaar de hond bij zich te roepen en even weg te zetten. De hond vindt de ontmoeting echt niet fijn en zal blij zijn dat zijn baas de situatie voor hem regelt. Bij oranje: negeer de hond en geef hem ruimte, hij zit niet te wachten op contact en kan aanraken, naderen of aankijken zien als een intimidatie. Bij groen: deze hond lijkt ontspannen en blij met je aanwezigheid of het interesseert hem hoegenaamd niks.

Source

Posted by
Ingeborg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.