Ganging up. Het gevaar van groepen honden. Gedrag …


Ganging up. Het gevaar van groepen honden. Gedrag waarbij 2 of meer honden tegenover een hond alle sociale regels overtreden en deze hond gaan beschouwen als prooi.

Een leerzaam filmpje voor mensen die met groepen honden werken. Wat hier plaats vindt kan het begin van een gang-up worden. Er is geen hond ‘schuldig’ het is altijd samenloop van omstandigheden.
De Tervuerense Herder is zeer onder de indruk van iets wat de Bouvier heeft gedaan. De Tervuerense Herder loopt piepend weg. Het piepend weglopen en op de rug gaan liggen is geritualiseerd gedrag. (Geritualiseerd gedrag is gedrag wat zeer overdreven wordt uitgevoerd zodat er geen misverstand over kan ontstaan, honden zijn hier heel goed in.)
Wat er hierna plaats vindt is zeer verontrustend. De zwarte kruising loopt naar de Tervuerense Herder en hapt met snelle bewegingen naar de Tervuerense Herder. Dit doet de Herder geen pijn, maar het gedrag op zich kan het begin zijn van een gang-up. U ziet de Drentse Patrijshond, de bruine Labrador, de Border Terriër en de kleine zwarte kruising er naar toe lopen, wanneer deze honden mee gaan doen, en de knop gaat om naar instinct, is het in een split second een gang-up en zal de Tervuerense Herder als prooi behandeld worden.
Ik loop er niet naar toe omdat ik dan de trigger kan worden. Ik loop er niet van af, zoals ik bij vechtende honden doe, want wordt het een gang-up moet ik direct handelen.
Het is toeval dat ik dit op film heb, u kunt er uw voordeel mee doen.

Source

Posted by
Ingeborg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.