Hondenliefhebbers opgelet: niet èlke hond die jou …


Hondenliefhebbers opgelet: niet èlke hond die jou nadert en komt snuffelen (informatie vergaren) wil ook direct jouw handen direct op de kop ontvangen.

Wij mensen houden er van, kroelen en aaien over een zachte vacht. Voor honden is het iets waar vertrouwen voor nodig is en met name bij nieuwe ontmoetingen vinden niet alle honden een directe aanraking of iemand die over ze heen buigt even prettig. Met subtiele signalen geven ze aan of aanrakingen wel of niet gewenst zijn.

Waar een hond vooral behoefte aan heeft bij nieuwe ontmoetingen is informatie. Bijvoorbeeld antwoord op de vraag: is deze prikkel welzijnbevorderend of welzijnbedreigend? Dat heeft prioriteit. Herkenning gaat bij honden vooral via geur, dus er moet gesnuffeld worden. Bij toenadering denken mensen heel vaak dat de hond fysiek contact wil en zo kan er miscommunicatie ontstaan.

Geef een hond dus vooral ruimte en leer subtiele signalen van ongemak te herkennen. Meer lezen over deze signalen: https://hondenlot.nl/gedragstherapie/stresssignalen.html

© HondenLot

⚠️Delen vanaf deze post en pagina is toegestaan en wordt zeer gewaardeerd!?Downloaden/bewaren/opslaan/kopiëren/screenshots/uploaden in een eigen social media album maakt inbreuk op auteursrecht.?
Meer informatie over mijn cartoons vind je hier: https://hondenlot.nl/diensten/cartoons.html

Source

Posted by
Ingeborg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.