#zomertip Je hebt ze misschien ook in jouw omgevin…


#zomertip Je hebt ze misschien ook in jouw omgeving al gespot: eikenprocessierupsen. De brandhaartjes van de rups kunnen tot 100 meter door de lucht dwarrelen en terecht komen op je huid. Wist je dat honden, katten, paarden en andere weidedieren hier nog meer last van kunnen hebben dan wij? Wij krijgen o.a. irritante jeukende bultjes van de eikenprocessierups, maar bij dieren kunnen er ook zwellingen ontstaan op de tong en lippen. Ze kunnen mondslijmvliesontstekingen krijgen, last van de ogen of ernstige ademhalingsproblemen. Beschadigingen in de bek kunnen zeer ernstig uitpakken; zo kan een deel van de tong afsterven.

Kortom, heeft jouw dier klachten? Raadpleeg direct een dierenarts, voordat het erger wordt. De dierenarts kan gevaarlijke situaties indammen, maar helaas kunnen dieren nog jaren last hebben van de brandhaartjes van dode of levende rupsen. Heb je een hond en ontdek je de eikenprocessierups in jouw wandelgebied? We raden je aan om in een ander gebied te wandelen deze zomer. Hier kun je meer informatie vinden: https://bit.ly/2Y2JORv

Source

Posted by
Ingeborg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.